Tschiertschen, zonnig bergdorp in Graubünden

Ruim honderd jaar geleden was Tschiertschen al een geliefde plek bij toeristen. Het in Graubünden op 1350 m hoogte gelegen bergdorp, met een gunstige zonnige ligging op de flanken van de bergen, heeft bijzonder goede klimatologische omstandigheden. Toen dat eenmaal was ontdekt werd het al snel een kuuroord waar men maar al te graag verbleef.

Nostalgie
De bezoekers die er kwamen hadden er wel wat voor over; het dorp was niet makkelijk bereikbaar, omdat de weg naar Tschiertschen smal en steil was. Dit heeft er ongetwijfeld toe bijgedragen dat het dorp bescheiden van omvang is gebleven en het de uitstraling van lang vervlogen tijden heeft kunnen behouden.

Voorzieningen
Het dorp heeft een kleine buurtsuper (dorfladen), een winkeltje met tijdschriften en enkele boeren verkopen hun regionale en biologische producten in een zelfbedieningswinkeltje of in de “Bazar”.  Bij het VVV kun je geld halen en sinds kort kun je gebruik maken van het welness aanbod in het nieuwe Hotel Alpina. In het ski- en wandelgebied zijn vijf restaurants.

Openbaar vervoer
Net zoals ieder ander klein dorpje in Graubünden heeft ook Tschiertschen een goede busverbinding. Met een reistijd van 25 minuten ben je zo in Chur. De bus vertrekt op de Postplatz, 2 minuten lopen vanaf het hotel en rijdt bijna ieder uur.

Op ons blog kan je meer lezen over de geschiedenis en verdere bijzonderheden van het dorp.

MENU

Het is momenteel helaas niet mogelijk uw vakantie bij ons te boeken. Wel zijn wij druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie om u weer welkom te mogen heten. Benieuwd naar onze zoektocht? Kijk dan hier

X

Deel deze pagina met een vriend of bekende