Meer belevenissen

Ben je niet zo`n wandelaar? Doe je het liever rustig aan of ga je juist voor de extreme uitdagingen? Met een uitgebreid aanbod aan sportieve, culturele en ambachtelijke belevenissen in de regio zal je je geen dag vervelen.

Dankzij de ligging midden in de zogenaamde LACH- driehoek (Lenzerheide, Arosa, Chur) kun je kiezen uit een breed aanbod aan sportieve uitdagingen. Met mountainbike packages, de langste rodelbaan van Europa, rafting en boulderen beschrijven we slechts een klein deel van de mogelijkheden. Doe je het liever rustig aan dan kun je onder begeleiding goudwassen in de Rijn of jezelf door moderne gondels naar de hoogste toppen laten brengen. Meer informatie vind je op de pagina met links.

Trailrunner-fotoboek activiteiten

Eén van de pluspunten van Tschiertschen is dat er (bijna) niets te doen is. En dat is goed zo. Onthaasten wordt hier een makkie en de unieke bergcoulisse, het gerinkel van koeienbellen en de terrasjes in het dorp nodigen uit om er gewoon lekker te zijn. Wil je toch wat meer actie? Bezoek het kruidenvrouwtje in Praden of ga in alle vroegte je bed uit om onder begeleiding herten, steenbokken en gemzen te spotten. Op Alp Farur kun je kaasmaken zoals vroeger, Alpenhirt biedt rondleidingen in het dorp aan. Meer informatie vind je op de pagina met links.

Tschiertschen-fotoboek herfst in de Alpen

Gürgaletsch is de ideale uitvalsbasis voor de beginnende en gevorderde biker. Van single trails tot bikepark. Direct vanuit het hotel enkele zeer mooie single trails, enduro dagtochten. Binnen een 1/2 uur rijden: bikepark Lenzerheide, Chur, Arosa & Flims. Ook vanuit deze plaatsen zijn diverse dagtochten mogelijk met single trail /enduro, o.a. terug naar de Gürgi langs de Urdensee of het Joch. Meer informatie vind je op de pagina met links.

Biken Lenzerheide Arosa-omgeving

Als je in Tschiertschen op vakantie bent, heb je de traditionele bergarchitectuur al van dichtbij mee gemaakt. Het Walserdorp is een van de mooiste dorpen in het kanton Graubünden. Maar er is meer te zien. Het oude gedeelte van Chur, de beroemde Gygerbar, oude handelswegen en verschillende musea nodigen uit voor een bezoek aan één van de omliggende stadjes. Met de beroemde Rhätische Bahn kun je over degelijke spoorbanen en spectaculaire bruggen door een deel van het Unesco Werelderfgoed reizen. Meer informatie vind je op de pagina met links.

Chur-omgeving

In het hotel is een speelruimte en een “hangplek” (met o.a. wifi, voetbaltafel, tv, dartbord) voor de jeugd. De speeltuin en voetbalplaats zijn dichtbij en naast het hotel staat een klein zwembad (zomers). In mei, juli en augustus bieden wij een extra programma voor kinderen en tieners aan. Hier kan je er meer over lezen. Gezinnen die graag in de natuur zijn en van wandelen houden, hebben direct voor de deur een heel gebied om zich uit te leven. Als wandelen niet je eerste keuze is kan je hier klikken.

Vuur maken zonder vuur-fotoboek zomer

Sinds december 2015 heeft Tschiertschen zijn eigen Spa en Wellness!. The Alpina opent haar deuren en het wellnessdeel is voor iedereen toegankelijk. Voor een uitgebreider aanbod kan je naar de Thamina of de Valser thermen. Ook in het zwembad in Lenzerheide kan je lekker ontspannen in een kuurbad met uitzicht op de bergen. Puur natuur is natuurlijk ook mogelijk. De bergmeertjes zijn schoon (en koud) en nodigen uit voor een verkwikkende duik! Meer informatie vind je op de pagina met links.

Wie durft-fotoboek zomer

Als je graag op eigen houtje de regio verkent dan zit je bij ons precies goed. Zo af en toe komen er ook mensen die niet per se willen wandelen als ze bij ons op vakantie zijn. Met de auto, de postbus en de trein kan je vanuit Tschiertschen dagtochten door heel Graubünden tot in Italie maken. Als je graag auto of motor rijdt dan zal je volop genieten van de Zwitserse, bochtige wegen die je naar hooggelegen bergpassen leiden. Meer informatie op de pagina met links.

Rhätische Bahn-omgeving

Het skigebied Tschiertschen is niet bepaald groot te noemen. En daar zijn wij blij mee. De kleinschaligheid maakt het overzichtelijk en familiair en de vele freerides en het funpark maken het ook bij de jeugd zeer geliefd. Toch is het leuk om eens verder te kijken en een dagje wintersport in Lenzerheide – Arosa , Brambruesch of Flims behoort zeker tot de mogelijkheden. In januari en maart rijden wij met onze busjes naar verschillende ski- en wandelgebieden in de regio. Meer informatie over skigebieden in de regio vind je hier.

Dagje Lenzerheide Arosa- fotoboek winter
MENU

Het is momenteel helaas niet mogelijk uw vakantie bij ons te boeken. Wel zijn wij druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie om u weer welkom te mogen heten. Benieuwd naar onze zoektocht? Kijk dan hier

X

Deel deze pagina met een vriend of bekende