De zoektocht

Het leven zit vol verrassingen en dat is maar goed ook. Stel je voor dat je je gaat vervelen en precies weet hoe je leven er over een jaar uit zal zien. Stel je voor dat je achter elke bocht hetzelfde uitzicht hebt. Stel je voor dat de lucht elke dag strakblauw is. Wel lekker veilig maar of het echt leuk is? Wat denken jullie?

Ik ben Tobias Alderliesten, 34 jaar, vader van 2 kinderen en opgegroeid in Nederland. De afgelopen 10 jaar heb ik met veel plezier en enthousiasme een wandel- en skihotel in Zwitserland gerund. Ons succes is onze valkuil geworden en de verhuurder heeft besloten om het hotel vanaf november 2017 zelf te draaien. Daarom zijn wij nu naarstig opzoek naar en nieuw hotel waar wij door kunnen gaan met het aanbieden van georganiseerde wandelreizen voor iedereen die van de Alpen, aangenaam gezelschap en op de eerste plaats van wandelen houdt. Hieronder een verslag van mijn zoektocht naar een nieuw hotel.

Veel plezier met lezen en met hartelijke groeten,

Tobias

Update Augustus 2017

De zoektocht naar een nieuw hotel blijkt een bijzonder leuke en spannende onderneming te zijn waarin steeds meer duidelijk wordt dat jullie (onze gasten) bepalen wat geschikt is en wat niet. Aan de hand van de gesprekken tijdens wandelingen heb ik intussen een goed beeld van wat wel en wat geen optie is.

Er staat het één en ander leeg in Graubünden maar het perfecte gebouw vinden is niet zo makkelijk. Er zijn bijvoorbeeld gebouwen die voor de winter ideaal zijn maar voor de zomer juist weer niet. De gast die in de winter komt heeft andere eisen dan een zomergast.

Het zou best leuk en spannend kunnen zijn om twee verschillende hotels te huren; één zomer en één winterhotel. Dit idee is intussen al echt onderzocht en er zijn hotels die hier open voor staan. Mij lijkt het in ieder geval een mooie uitdaging en een prachtig avontuur. De ideale baan bestaat niet maar het werk dat wij doen komt wel aardig in de buurt.

Helaas gaat het uiteindelijk toch om geld en een “pop-up hotel” is in zakelijk opzicht een spannende onderneming en brengt aardig wat werk en risico’s met zich mee.  Toch is een idee dat we verder zullen ontwikkelen en waar je misschien wel meer van gaat horen.

Voor aanstaande winter ben ik in gesprek met een hotel dat bij enkelen van jullie misschien nog wel bekend is. De enige tip die ik ga geven (zo blijft het lekker geheimzinnig) is het woord “bos”. Verder kan ik wel nog zeggen dat het een enorme stunt zou zijn als het lukt en dat het een ongelofelijk bijzonder huis is dat op 20 minuten loop en 5 minuten rijafstand van het skigebied Lenzerheide is.

Wat de zomer betreft ben ik tot de conclusie gekomen dat het belangrijk is dat er ook wandelingen m zijn die direct voor de deur beginnen. Het is fijn als er een dorpje of stad in de buurt is en het is belangrijk dat er minimaal 15 kamers zijn. De vraag is of het dan ook per se kamers met badkamer moeten zijn. Wat denken jullie?

Samengevat komt het er op dit moment op neer dat ik nog steeds naarstig opzoek ben en dat de eisen aan een plek mij tegenhouden om zomaar iets te huren. Er is namelijk genoeg te huur/koop maar ik wil jullie wel iets moois kunnen bieden! Op 5 oktober ontvang je een aparte nieuwsbrief waarin zal staan of we deze winter een plek hebben of niet. Hou dus nog even vol!

Update Oktober 2017

Ondanks onze inspanningen en positieve energie is het tot op heden niet gelukt om een hotel te vinden dat bij jullie en ons past. Ik schrijf dit stuk in de wij vorm omdat ik in de zoektocht veel ondersteuning en feedback krijg van het team, van vrienden en ook van gasten. De verschillende opties zijn vanwege uiteenlopende redenen niet doorgegaan.

Er was bijvoorbeeld een mogelijkheid om het Ospiza Bernina op de Berninapas te huren voor één winter. Wij zagen het wel zitten om in ons ijsberenpak met altijd goede sneeuw een wintertje te knallen. Toen we het hotel in het echt zagen viele het behoorlijk tegen en bleek dat ook de door ons bedachte naam #projectpolarbear niet opgewassen was tegen een plek waar alles grijs en grauw is.

Afgelopen september was het Waldhotel in Pradaschier een optie. Een prachtig oud kuurhotel vlak bij het skigbied Lenzerheide een optie. Helaas bleek de eigenaar toch wel heel veel huur te willen en ook voor ons zijn er grenzen.

In Tschiertschen zelf zijn er ook twee hotels die binnen afzienbare tijd vrij zullen komen. Wij zouden ze graag allebei willen huren/ kopen. Ook daarmee is gepraat maar de eigenares van het ene hotel is er nog niet klaar voor. Het kan best dat dit na nog een winter afzien wel het geval is….

Dan is er nog het Hotel Fontana in Passug vlak bij Chur. Over de ligging is al veel gesproken en er moet gezegd worden dat het niet hoog in de bergen is. Één van de grote voordelen is het huis zelf. Het is in perfecte staat en alle kamers hebben een badkamer. De chalets eromheen zijn knus en gezellig en horen er ook bij. Een grote tuin, mooie zitplekjes, een speeltuin, een stal en een werkplaats maken het compleet. De brug ernaartoe staat op instorten. Dat is minder leuk. Daarom staat dit plan even op een laag pitje. Maar het blijft in de koker want met een goede brug is het een plek met veel potentieel!

Graubünden staat vol hotels en de zoektocht gaat verder. Deze winter gaat niet meer lukken. Dat is jammer en verschrikkelijk verdrietig maar jullie en wij zullen het waarschijnlijk overleven. Ook al zal het moeilijk worden…

Korte update 17 november 2017

Intussen heeft het gesneeuwd en ook in Praden (daar woon ik) ligt een fijn laagje sneeuw. Het is erg mooi en koud. Het is een rare gewaarwording dat ik  in zakelijk opzicht voor het eerst in 10 jaar niet afhankelijk ben van het weer. De zoektocht heeft een paar weken op een laag pitje gestaan en eerlijk gezegd had ik al besloten dat het prima zou zij om een jaar te overbruggen met een baan van 9 tot 5. Tot ik ineens een mail kreeg over dat mooie hotelletje waar ik eerder over schreef in de nieuwsbrief. Hier het stukje tekst van toen:

“Dicht bij Chur, verborgen in een bos, omgeven door een grote tuin en drie rusticale chalets bevindt zich een karakteristiek Hotel. Een hotel dat uitkijkt op het Schanfigg, een hotel dat in een zeer goede staat is en dat samen met de omliggende chaletjes beschikt over 18 ruime kamers met eigen badkamer. Het is gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw, het heeft een lift en ligt op 15 minuten rijden van Tschiertschen en Lenzerheide en met de auto of het openbaar vervoer ben je binnen vijf minuten in Chur. Het ligt dus super centraal en het is een perfect uitgangspunt voor de tochten met onze wandelbusjes. Het is echt een paradijsje waar jong en oud zullen genieten van de ruimte en de natuur direct rondom het hotel.”

Er was toch iets met een brug die op instorten stond? Dat klopt. Die brug wordt helemaal nieuw gemaakt en het lijkt erop dat dat het komende voorjaar gaat gebeuren. Het hotel zelf is zo netjes dat we jullie bij wijze van spreken morgen al zouden kunnen ontvangen. De deur die op een kier stond is ineens een stuk verder opengegaan en de komende 2 maanden zullen uitwijzen of wij jullie vanaf juni 2018 zullen ontvangen in het nieuwe Wandel- en skihotel Graubünden! Hou ons in de gaten en neem nu alvast een optie voor een vakantie in het nieuwe hotel. Dat kan je doen door een mail te schrijven naar wandelenskihotel@gmail.com. De prijzen zullen vergelijkbaar zijn met die van ons vorige hotel.

Sta op en verheug je op een nieuwe dag, een nieuwe kans en een nieuwe wandeling!

Wil je op de hoogte blijven van het nieuws via een digitale nieuwsbrief? Schrijf je dan in op de homepage.

MENU

Het is momenteel helaas niet mogelijk uw vakantie bij ons te boeken. Wel zijn wij druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie om u weer welkom te mogen heten. Benieuwd naar onze zoektocht? Kijk dan hier

X

Deel deze pagina met een vriend of bekende