Alpennatuur

Als er Michelinsterren voor de rijkste natuurgebieden op aarde zouden bestaan…, dan maken de hellingen rond Tschiertschen zeker kans op minimaal twee sterren!

Ver weg van de blauwe snelweg door het Rijndal, eeuwenlang onbereikbaar en alleen bewoond door kleine Walser gemeenschappen kon juist hier de Alpennatuur zich optimaal blijven ontwikkelen.

Waar planten elders in Zwitserland keurig in gescheiden klasjes lijken te groeien, staan in het dal van Tschiertschen kalkplanten en granietliefhebbers bijna chaotisch door elkaar. En dat is uiteraard goed nieuws voor vlinders en bloemen. Voor elk wat wils is het motto.

Na een rustige start in mei met kwastjesbloemen en krokussen is er in juni geen houden meer aan. Ruim drie maanden lang veranderen de hellingen in een voortdurend wisselende bloemenshow. Nederlanders zijn gewend aan een wat meer ingetogen vegetatiebeeld. Een bos met een veld bosanemonen is voor ons een stilleven. In Tschiertschen lijkt alles te kunnen. Zeldzaamheden als Vrouwenschoentje, met de allergrootste bloemen onder de Europese orchideeën, staan in juni uitbundig in bloei. Lees meer op ons blog.

gentiaan
natuur
steenbok
Boek - Tschiertschen Alpennatuur

Sfeerverhalen
Even sfeer proeven? Lees “Alpennatuur Tschiertschen” (tekst en fotoboek, 100 blz. € 21,65 incl port), te bestellen bij Kees Boele via info@natuurpresentaties.nl. (voor een preview klik op de illustratie of op preview boek ).

Komt de natuur je op deze manier iets te dichtbij en ben je bang dat je bij elke bloem moet blijven staan? Net als bij alle reizen geldt ook hier dat je niets moet. Er wordt niet van je verwacht dat je mee doet met het natuur programma. Wij zorgen er altijd voor dat je kunt kiezen tussen een breed aanbod aan wandelingen. Alleen de maaltijden zijn gezamenlijk en wat je verder doet ligt geheel bij jou. Bekijk hier de pagina over wandelen. 

MENU

Het is momenteel helaas niet mogelijk uw vakantie bij ons te boeken. Wel zijn wij druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie om u weer welkom te mogen heten. Benieuwd naar onze zoektocht? Kijk dan hier

X

Deel deze pagina met een vriend of bekende