wandelen in de alpen

Afscheid en toekomst

geschreven door Tobias

Het is nog maar 3 jaar geleden dat wij vol vreugde, optimisme en energie een doorstart konden maken in Hotel Gürgaletsch in Tschiertschen. Een man uit het verre Oosten had het hotel destijds gekocht en meteen aan mij doorverhuurd. Met veel plezier en energie ben ik in April 2014 samen met Anna, Frank en de rest van het team de uitdaging aangegaan om dit nieuwe hotel tot een goed lopend bedrijf te maken.

In het oude Alpina stond in grote letters de volgende spreuk op een deur die van de kelder naar de gang ging: Een blij gezicht opent ieder hart.

Een lachend gezicht, oprechte betrokkenheid bij het bedrijf, kennis van de omgeving en lol maken met elkaar zijn de ingrediënten die ervoor gezorgd hebben dat gasten mijn team steeds weer overladen met complimenten. Ik ben dankbaar dat ik omringd word door zoveel mooie, lieve en goede mensen.

Maar vanaf 30 oktober is het klaar. Met ons. In Gürgaletsch. Diezelfde man uit het verre oosten heeft besloten dat hij de tent zelf wil draaien en de baan die mij door hem is aangeboden heb ik moeten afwijzen. Onze kracht, dat wat ons uniek maakt, is de ongedwongen sfeer waarbij iedereen kan en mag zijn zoals hij of zij is. Onze identiteit is ons handelsmerk en men kon ons niet garanderen dat wij onszelf mochten blijven als wij voor het nieuwe Gürgaletsch zouden gaan werken.

Concreet betekent dat het volgende: Sinds 30 oktober 2017 zijn wij klaar in Gürgaletsch. Tot die tijd hebben wij dat gedaan waar wij goed in zijn. Wandelvakanties aanbieden waarbij iedereen welkom is en waarbij persoonlijke service, een ontspannen sfeer, opvallend lekker eten en natuurlijk wandelen op de eerste plaats staan.


Daar waar iets ophoudt, ontstaat vaak iets nieuws en dat is precies wat er nu lijkt te gebeuren. Sinds een paar maanden zijn wij naarstig opzoek  naar een plek waarbij wij jullie ook in de toekomst kunnen ontvangen. Wij zijn op zoek gegaan naar een plek met charme, centraal in Graubünden en het liefst in de buurt van een of meerdere wandel- en skigebieden. Een plek waar we minimaal vijf jaar kunnen blijven. Er zijn intussen meerdere opties maar wij zoeken echt een plek die bij jullie (en ons) past.

Voor het a.s winterseizoen gaat het niet meer lukken maar de zoektocht gaat verder en wij houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief en het artikel “De zoektocht” op deze website.

Met hartelijke groeten,

Tobias en team
wandelenskihotel@gmail.com

MENU

Het is momenteel helaas niet mogelijk uw vakantie bij ons te boeken. Wel zijn wij druk bezig met het vinden van een nieuwe locatie om u weer welkom te mogen heten. Benieuwd naar onze zoektocht? Kijk dan hier

X

Deel deze pagina met een vriend of bekende